Min private personlige assistent


Min private personlige assistent (sykepleier 24 år) som jeg har ansatt til personlig bistand kom til meg i formiddag for å dusje meg. Jeg tenkte ut at deg skal jeg spøke litt med noe jeg også prøvde meg på. Da hun kom og spurte om jeg var klar for dusj sa at jeg ikke hadde noe lyst. Jo da sa hun det har du nok, nei sa jeg, jo da sa hun meg narrer du ikke en gang til. Du har klart å narre meg en gang før så nå begynner jeg å kjenne deg litt for godt. Nå hva det til? Sa hun jeg har to andre kunder jeg skal til etter jeg er ferdig her. Jaja sa jeg sier aldri nei til en dusj så lenge jeg liker den som skal hjelpe meg med det.

Inne på badet sa jeg kanskje jeg skulle dusje med klærne på i dag. Samme for meg sa hun gjør som du vil men jeg vil ikke anbefale det. Så gikk hun ut på gangen mens jeg kledde av meg og kjørte rullestolen bort til dusjstolen og ved hjelp av sklibrettet krabbet jeg over på stolen og ropte nå kan du komme. Jeg føler at jeg ikke sitter helt trygt på den stolen og liker best å holde meg godt fast i rygg og armlener på den stolen. Hun kom inn igjen skrudde på vannet og sjekket riktig temperatur før hun satte i gang med shampoo og godt varmt vann på en vond rygg og ledd. Varmt vann virker bedre enn smertestillende tabletter på meg.

Nysgjerrige folk stiller ofte dumme spørsmål for de tror at når man har assistent med seg på badet så foregår noe helt annet enn hjelp til å dusje. I mitt tilfelle stemmer ikke det. Hun er proff, følger læreboka og det hun lærte når hun var under utdanning. Det hadde jeg heller ikke godtatt hvis hun hadde prøvd seg på noe av det som enkelte tror. Men jeg kan bare snakke for meg selv, jeg vet ikke hva som skjer hos andre som har dusj hjelp.

Når jeg får den nye dusjstolen som ser ut som en rullestol klarer jeg å dusje alene, men det er jo greit med litt hjelp av og til og kommer også til å la min assistent til å hjelpe meg også da enn å be HSP om den tjenesten.