Hjemmesykepleien ute av huset


Hjemmesykepleien ble kastet ut fra mitt hus like før jul i fjor etter en hendelse som jeg ikke vil offentliggjøre her.

Jeg har klart meg fint uten hjelp fra hjemmesykepleien da jeg har mine egne assistenter som hjelper meg med det jeg ikke får gjort selv.
Da fortsetter jeg med privat finansiert BPA opplegg med mine egne assistenter jeg tar mesteparten av utgiftene og Nav dekker en del av dem.

Alle sykepleiere som var i Innsatsteamet var fantastiske dyktige som jeg er veldig takknemlig over som har hjulpet meg så godt de bare kunne siden jeg slapp ut av sykehuset i mai i fjor etter et meget kort opphold på sykehjemmet.

På sykehjemmet var det sykepleier og hjelpepleier som terpet på det ofte at det beste for meg var å godta langtidsplass for jeg kom aldri mer til å klare meg alene i mitt hus. Dette gikk jeg sterkt i mot men ble ikke trodd. Vel, man ser pr i dag hvem som fikk rett.

Jeg klarte ikke å se foran meg at jeg skulle sitte uten mål og mening på et sykehjem for resten av livet mitt. Mine mål har jeg begynt å nærme meg, jeg klarer meg selv hjemme med unntak av det som assistenter hjelper meg med. Jeg trener nesten hver dag hjemme med styrketrening og er hos fysioterapeut en gang i uka. Jeg holder på med protese trening i Oslo og snart får jeg med meg mine egne hjem for mer trening. Målet er å kunne gå litt med proteser med krykker så jeg ikke er så avhendig av rullestol som jeg er nå. Snart er jeg ute på veien igjen i min egen bil så da blir jeg enda mer selvhjulpen.

Jeg er heldig, har en fantastisk dyktig ergoterapeut som vil jeg skal ha det beste innenfor hjelpemidler så jeg skal bli så selvhjulpen som overhode mulig. Og det har hun klart til nå.

Skrevet av: Svein Olav Skaug Aarum