Hjemmesykepleien snart ute av huset


Snart er hjemmesykepleien ute av huset mitt da det snart ikke fins igjen arbeidsoppgaver som går under deres mandat som er liv og helse. Har ikke hatt behov for dem siden søndag men i morgen skal de få slite igjen med meg. Da blir en av dem min assistent på badet.

Dagen nærmer seg for da jeg forlater denne dyktige og flinke gjengen i teamet som jeg har vært så fornøyd med. Blir litt trist også syns jeg men slik det er nå er dette det som er best for meg å gjøre enn å bli flyttet over på ei stor gruppe med en haug med ansatte å forholde seg til. Det sier seg selv at det vil by på massevis av problemer som jeg vil unngå.

Da fortsetter jeg med privat finansiert BPA opplegg med mine egne assistenter jeg tar mesteparten av utgiftene og Nav dekker en del av dem.

Assistenter kan brukes til andre ting enn liv og helse, bl a til å ta over for hjemmesykepleien til å fortsette med å hjelpe meg med å dusje. De er inne i bilde nå også så jeg får totalt dusjet tre ganger i uken mot bare en fra hjemmesykepleien. De blir også brukt til hjemmehjelp oppgaver samt kjøre handlevogna når jeg er ute på handleturer.

Men som min lege på sykehuset sa det så skulle opplegget med hjemmesykepleie kun være et kort tidspunkt og ikke livet ut. Nå ja hva man mener med livet ut kan nok diskuteres for det kan fort bli slutt på hvis man er riktig uheldig å ikke ha pårørende hos seg som ringer 113 når man er så syk at man ikke er med i denne verden.

Jeg har lovet hjemmesykepleien å ikke bare kaste dem ut og det skal jeg holde. De skal få vite det på 24 times varsel når jeg har valgt å forlate denne fantastiske gjengen som jeg er veldig takknemlig over som har hjulpet meg så godt de bare kunne siden jeg slapp ut av sykehuset i mai.

Når jeg får mine proteser er det rett opp på sykehjemmet for de har gangbane på treningsrommet for å trene med å gå med dem. Det skal bli moro å se om jeg klarer det. Med som trener blir min meget flinke ergoterapeut som skulle legge forholdene til rette.