I disse Corona tider


Heldigvis har jeg ikke fått dette viruset Det kan komme av at jeg har tatt mine forhåndsregler. Ingen fremmede slipper inn til meg. Akkurat vil jeg ikke ha besøk av noen. Jeg har valgt å sitte frivillig i husarrest slik jeg gjorde under nesten hele sommer da jeg måtte ha hjelp for å komme meg ut med rullestolen. Så dette er jeg vant med.

Min private assistent som bistår meg med å dusje når det er behov for det sitter også i 14 dagers husarrest så da får jeg ikke noe hjelp fra den kanten hvis jeg skulle trenge det. Da får jeg enten vente eller prøve så godt jeg kan med å klare meg selv.

Sykepleie kjæresten min er opptatt med å gjøre en ekstra innsats i helsevesenet så kunne ikke komme til meg på en god stund.

Men i løpet av uka må jeg ut på apotek og Rema en tur. Da bestiller jeg den HC taxi for jeg vil ta den turen ut med min nye elektriske rullestol så kan den manuelle få litt fri.

Dette er en helt uvirkelig situasjon, nesten ikke trafikk ute på veien som går forbi huset mitt. Alle holder seg inne i husene sine.

Denne tilværelsen kan minne mye om en engelsk grøsser som gikk for del år siden som radioteater. I Trifindensens dager het radioteateret. Der måtte folk holde seg inne i husene sine for å unngå å bli drept av en bestemt type grønn stor plante som hadde blitt laget i et forsknings laboratorium i det fjerne Østen og som ved et uhell ble plantekornene spredd utover et stort område i England ved et flyuhell.  

Skrevet av: Svein Olav Skaug Aarum