Enkelte lærer aldri


Enkelte lærer seg aldri å respektere sine pasienters ønsker. Det er bare å overkjøre, gjøre vedtak over hode, leke formynder og forventer at pasienten skal sitte å bare ta i mot og klappe i hendene for noe som pasienten er totalt i mot.

Selv etter oppvask møter der man taper på alle punkter ovenfor pasienten så er det på igjen og skal ha igjennom sine egne meninger og interesser. Man vil ganske ikke lytte til pasientens ønsker for man tror at man vet så mye bedre selv hva pasienten har behov for.

En lege sa dette til en pasient:: Ingen har myndighet til å påtvinge deg noe som du ikke vil ha selv. Hva mente egentlig denne legen? Jo legen mente at ingen har myndighet til påtvinge en voksen myndig pasient noe som pasienten ikke vil selv. Men ledere i offentlige etater tror de har slik myndighet. Enkelte ledere kjører sine egne interesser foran pasientens ønsker og behov for dem tror de vet hva som er best for pasienten noe de i mange tilfeller slett ikke gjør.

Hvis en pasient sier i fra at man ikke godtar å bli overkjørt har man rett til å gjøre det. La oss si at vi har en leder i offentlig etat som ikke liker at pasient sier i fra at man ikke godtar hva som helt og denne lederen bruker form for straff eller hevn for å straffe pasienten med å ta fra pasienten hjelpetiltak som pasienten trenger så er dette noe som rammes av straffeloven. Man har ikke lov å behandle en pasient som man vil selv om man er leder for en offentlig etat. Dette kalles for å misbruke jobben sin.

Hvis noe sånt skulle skje hvordan skal pasienten klage? Man kan først klage til kommunen (rådmann, ordfører, kommunalsjefen og omsorgsleder) eller Fylkeslegen og be om at det åpnes ei tilsynssak mot den aktuelle lederen eller etaten.