Mine Helter



Jeg er veldig takknemlig ovenfor ambulanse personalet som søndag den 31.mars 2019 var raske med å oppfatte situasjonen jeg var i og fikk meg fort til behandling ved Sykehuset Innlandet. De to fra ambulansen hadde sett med en gang hvor ille det sto til med meg og handlet veldig rask. Jeg husker ingenting fra denne søndagen.

Sykepleier fra hjemmetjenesten reiste fra meg mer død enn levende. Heldigvis hadde jeg pårørende hjemme som ringte 113 og fikk meg under behandling. Uten hjelp hadde jeg ikke vært her nå. Tusen hjertelig takk til ambulanse personalet. 

Dere to i ambulansen denne fatale søndagen er mine helter.

Dere reddet livet mitt. 


Når du faller reis deg igjen du er mer enn god nok. Du kan få til alt du vil, sier de i videoen og det er helt sant.

Sykehuset Innlandet MusikkVideo

Kommentarer som har kommet på mail:

Geir Fauchald Man må spørre seg om kompetansen på de fra hjemmesykepleien som reiste fra deg nærmest livløs! Siste ord er ikke sagt i den hendelsen! Ta godt vare på livet!



Enkelte lærer aldri


Enkelte lærer seg aldri å respektere sine pasienters ønsker. Det er bare å overkjøre, gjøre vedtak over hode, leke formynder og forventer at pasienten skal sitte å bare ta i mot og klappe i hendene for noe som pasienten er totalt i mot.

Selv etter oppvask møter der man taper på alle punkter ovenfor pasienten så er det på igjen og skal ha igjennom sine egne meninger og interesser. Man vil ganske ikke lytte til pasientens ønsker for man tror at man vet så mye bedre selv hva pasienten har behov for.

En lege sa dette til en pasient:: Ingen har myndighet til å påtvinge deg noe som du ikke vil ha selv. Hva mente egentlig denne legen? Jo legen mente at ingen har myndighet til påtvinge en voksen myndig pasient noe som pasienten ikke vil selv. Men ledere i offentlige etater tror de har slik myndighet. Enkelte ledere kjører sine egne interesser foran pasientens ønsker og behov for dem tror de vet hva som er best for pasienten noe de i mange tilfeller slett ikke gjør.

Hvis en pasient sier i fra at man ikke godtar å bli overkjørt har man rett til å gjøre det. La oss si at vi har en leder i offentlig etat som ikke liker at pasient sier i fra at man ikke godtar hva som helt og denne lederen bruker form for straff eller hevn for å straffe pasienten med å ta fra pasienten hjelpetiltak som pasienten trenger så er dette noe som rammes av straffeloven. Man har ikke lov å behandle en pasient som man vil selv om man er leder for en offentlig etat. Dette kalles for å misbruke jobben sin.

Hvis noe sånt skulle skje hvordan skal pasienten klage? Man kan først klage til kommunen (rådmann, ordfører, kommunalsjefen og omsorgsleder) eller Fylkeslegen og be om at det åpnes ei tilsynssak mot den aktuelle lederen eller etaten.